Assalamualaikum wbt..
Masa untuk berehat-rehat, sepagi ibu dan ayah berganding bahu sama-sama kemas rumah dan mop lantai. Sekarang anak-anak dan ayah tengah layan Hantu Bonceng @ Astro 1st. Ibu tak minat, jadi ibu pun layan la blog kesayangan ibuni.
Semalam cerita pasal deco-deco, harini nak cerita apa pulak ye? Hmm.. ibu nak tepek gambar makanan je lah ye..
Trifle pertama hasil air tangan ibu.. pergi Mydin tak jumpa koktail, belasah je lah guna laici je.. Hehe..
Sila abaikan lapisannya yang serabai.. tapi alhamdulillah rasanya menjadi.. bawahnya ibu guna swis roll perisa pandan. Maka jadilah namanya Trifle Laici Pandan.. :D
Buat pencuci mulut.. :D
Kat ofis ibu ada seorang staf yang ambil tempahan buat trifle. Bekas sebesar bekas yang ibu buat tu RM45.00. Buat sendiri murah je kosnya.. Lagi satu kalau buat sendiri kita tahu bahan-bahannya. Tak semua koktail dalam tin dan jelly ada tanda halal tau. Nanti ibu nak buat lagi guna koktail pula, harap-harap menjadi lagi..
Ps: Kawan-kawan suka trifle tak?
pandai makan tapi tak pandai buat..suke brtul kitr dessert2 spesis ape name die ni trifle.. ;)
ReplyDeletesuka buat tp x der recipi.. kongsi cikit.. ;)
ReplyDeletetak pernah makan pun kak.....
ReplyDeletesedapnya kak zefa :) tengok gambar tu aja dah tahu sedap hehe. tak pernah cuba lagi buat triffle ni, tapi memang teringin sangat nak buat. InsyaAllah nanti kalau dah ada bahan2 nya, saya pun nak buat sekali lah...
ReplyDeletekak, ajar cane nk buat? syida mmg suka tp xpandai buat lg..
ReplyDeleteuii sedap nie,nampak menyelerakan..:)
ReplyDeleteSaya pun suka trifle.....terliur tgk trifle laici pndan yg ibu buat...
ReplyDeleteUM:senang je buatnye, susun2 godek2 jadi.. hehe..
ReplyDeleteNureen: InsyaAllah, lepas2 ni sy buat n3 resepinya ye.. :D
Ya Alya: Dah habis pantang belum ya?
Ps: buat tau, nanti syer kat blog okey.. :D
MK: Shida, nanti akak buat n3 syer cara2 nak buat ye.. :D
PK: sedapppp.. :D
MP: alamak, terliur je kan? kalau mengidam susah hati ibu.. :D