Follower

Thursday, October 16, 2014

Header Terbaru Jemari Asmara 2014

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Setelah sekian lama menggunakan header blog yang sebelum ini, tiba masanya untuk bertukar kepada yang baru. 3 hari lepas, muncul 1 lagi keras tangan ibu dan terhasillah header seperti di atas. Yang ringkas-ringkas sahaja, dan yang macam tu ajelah yang ibu mampu buat. Almaklum, tiada kepakaran. 

Setiap kali header baru, mesti muncul juga tag line baru. Kali ini, Jemari Asmara; Menulis nyanyian hati, diterjemah tarian jemari -Zefa NorAsmara-. Sedap ke sedap bunyinya? Ehehe..

Selama mana header ini bakal bertahan, wallahua'alam. Mungkin sehingga muncul ilham untuk buat header baru. InsyaAllah..

Bercakap tentang header, dalam banyak-banyak header Jemari Asmara ibu suka yang ini;

v

v


Di atas ni lah header Jemari Asmara tahun 2012. Ringkas tapi comel. Comel sebab dihiasi wajah anak soleh dan solehah; Yusuf dan Maryam. Gambar tahun 2011 tu sebenarnya, dan sekarang dua-dua sudahpun semakin membesar. Alhamdulillah..Ini pula, header yang baru diturunkan. Menghiasi Jemari Asmara semenjak pertengahan tahun 2013 kalau tak silap ibu. Gambar tu kenangan semasa kami ke Taman Botani Negara Shah Alam pada tahun 2012. Ada ibu ceritakan dalam entry INI.

Rugi pula rasanya, tak setiap kali tukar header ibu buat entry. Jadi ada juga koleksi header yang tak tersimpan. Banyak gambar-gambar lama turut hilang semasa kejadian laptop hilang beberapa tahun lepas.

Tapi tak apalah, wujud Jemari Asmara ini pun ibu dah cukup bersyukur. Kalau ikut ingatan semata-mata, banyak perkara ibu dah lupa. Tapi catatan-catatan dalam Jemari Asmara menyimpan sebahagian memori suka duka kami sekeluarga sejak tahun 2010. Agak-agak nak ingat balik apa-apa yang lupa, ibu godek lah catatan yang lama-lama..

Semoga ibu diberi kekuatan untuk terus berblog.  Lebih-lebih lagi blog merupakan salah satu medium untuk ibu berkongsi kebaikan produk Shaklee yang merupakan salah satu punca pendapatan kami sekeluarga. Semoga lebih dimurahkan rezeki kami. Amin ya Rabbal 'alamin..

4 comments:

 1. Saya dah tukar header tapi nak tukar lagi sekali jugak la, hehe...Cantik kak..

  ReplyDelete
 2. cantik2... akak pun dah tukar header ke gambar single... tapi belum puas hati lagi jugak tu.. hihi

  ReplyDelete
 3. dah lama saya tak bertukar header...

  ReplyDelete
 4. Cantik,semuanye ade mksd t'sndri...;-)

  ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...