Nuffnang

Follower

@@@@@@@@@@@@@@

SELAMAT DATANG KE JEMARI ASMARA


Selamat datang ke Jemari Asmara. Blog catatan jemari ibu tentang 'Keluarga Sihat' kami; ibu, ayah, Yusuf dan Maryam. Blog santai yang ada cerita jalan-jalan kami, makan-makan kami, cerita masak-masak ibu, hobi ibu.. Senang kata, cerita tentang kami sekeluarga..

Berinspirasikan sebuah keluarga yang sihat, ibu kini seorang Shaklee Indipendent Distributor (SID). Untuk info tentang Shaklee boleh rujuk pada sidebar kanan blog ya..

SID mesra anda:
Zefa NorAsmara bt Jubir (Ibu Yusuf & Maryam)
ID: 909824

Friday, April 27, 2012

CARA KEMBALI KE BLOGGER DASHBOARD YANG LAMA


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Jumaat yang kurang gembira.. Ayah Yusuf demam, panas badannya. Moga-moga cepat baik ye Ayah. Tapi isterinya tengah tersenyum-senyum sorang-sorang. Hahaha.. Bukan gembira suami demam ya, tapi seronok sebab dapat kembali ke dashboard lama.

Nampak sangat, ibu Yusuf ni susah nak terima perubahan dan sukar keluar zon selesa. Ye ke? Mmm.. ada sebahagian perkara ya, sebahagian perkara tidak. Bergantung kepada keadaan.

Terima kasih buat Nida yang berkongsi link tutorial ini. Ibu Yusuf kongsikan dengan pembaca-pembaca Jemari Asmara pula.


Tekan sahaja yang ibu kotakkan dengan kotakwarna merah mengikut urutan nombor berwarna biru, kita akan kembali ke dashboard lama. Senangkan?

Jadi yang pening-pening dengan dashboard lama macam ibu Yusuf ni, moh la bertukar. Semoga entry ini dapat membantu.. :D

Ps: Wajah baru akan digunakan sepenuhnya juga nanti. Buat yang komputernya sihat walafiat, biasa-biasakanlah ye. Lappy ibu berat, bila salah tekan nak back hadoiii lah..




15 comments:

  1. Yus lama tahu cara nak tukar ni, tp smlm decide guna jelah yg baru tu. Nanti pun blogger mmg nak removed kan dashboard yg lama tu, biar belajar dari skrg kata orang...hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. ibu Yusuf selalu tertinggal keretapi yus. Betul kata Yus, lambat laun kita kena guna juga yang baru. Tp dengan keadaan lappy saya yg 'berat' ni susah sikit. Bila salah tekan, nak back tu sgtlah menguji kesabaran. Tu yg lagi selesa dgn yang lama sbb dah tahu mana nak klik.. :D

      Delete
  2. dashboard baru ni taklah susah sgt sebenarnya..suma leceh skit..kena klik sana sini...hik3...

    apa2pun tetap suka dashboard lama...mudah je kan...

    ReplyDelete
  3. Kakak sebab dah guna sejak akhir march so guna ajelah yg baru ini sebab lama-lama rasa lebih mudah especillay nak loading gambar...

    ReplyDelete
  4. sy gunakan yg baru..rasanya lbih sng hihihi

    ReplyDelete
  5. sy pun masih kekok dgn yg baru nie... tp nak belajar jugak benda baru, terkial2 la nak klik yg mana sbb kalu yg lama emang dah tau kat mana nak cari, kat mana nak klik... sabo je la masih mengagau lagi nie...

    ReplyDelete
  6. yg lamalg sng kan kak zefa.sy pun dh tukar guna yg lama..nti klu nak remove yg lama ni tak kisahlah..sementara ada pakai yg lama dulu..:)

    ReplyDelete
  7. Biasa la, agak susah nak suaikan diri dgn sesuatu yg baru.. Dah guna beberapa kali, rasanya mudah yg baru.. Jadi, akak decide guna yg baru je..

    ReplyDelete
  8. Susah pakai dashboard lama, banyak sangat nk kene tekan. Nasib baik jumpa tutorial nie. Terima Kaseh ;)

    ReplyDelete
  9. terima kasih..senang rupanya buat penin kepala ja cri tutorial merata..terima kasih...

    ReplyDelete
  10. kenapa xad pn kt setting blog kite ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry ni dah tak valid rasanya Ryebena shop. sebab blogspot mmg dah bertukar sepenuhnya sekarang ni..

      Delete
  11. Saya puya kkat Blogger Options takde pon yang tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry ni dah tak valid rasanya Nuraina. sebab blogspot mmg dah bertukar sepenuhnya sekarang ni..

      Delete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...