Follower

Sunday, February 20, 2011

Ibu Tanpa Gagal: Rekod Tercalar Sudah..

Assalamualaikum wbt..

Selama ini, ibu duk canang satu dunia.. sampai ke Finland pun tahu cerita.. hehe.. yang ibuni tak pernah gagal pun sediakan bekal untuk Yusuf Nabhan ke sekolah.. hari-hari bawa bekal. Tak sampai sebulan sekolah, tabung dah penuh


Comel kan?

Tapi... minggu lepas, 18.02.2011.. akhirnya rekod itu sudah tercalar. Yusuf Nabhan tak bawa bekal haritu..

Tapi.. bukan sebab ibu malas tau! Dan bukan sempat ibu tak sempat.. dan bukan sebab tak ada makanan kat rumah..

Tapi.. sebab Yusuf Nabhan sendiri yang minta. Lemah lembut je dia bagi tau sehari sebelum tu, "Ibu, besok tak payah bawakan abang bekal ye, abang nak beli kat kantin. Abang nak makan mee".

Selamani.. ibu tak pernah halang dia beli kat kantin pun. Tiap-tiap hari ayah bagi RM3.50 untuk belanja.. Cuma, bila dah bawa bekal.. dia pun tak beli.

Hehehe.. sekian saja cerita ibu untuk hari ini.

Ps: kepada peserta GA jangan lupa komen yer.. nanti ibu bagi markah lebih. Kihkihkih.. boleh pulak macam tu yerrr?

10 comments:

  1. mesti die teringin tgk kawan2 dok makan mknn kt kantin tu kan...

    shira lu sekolah abim, mmg mknn disediakan, bwk duit belanja 20sen je gi sekolah, hehe...

    ReplyDelete
  2. Ye ke? aloor tak pelah rekod tercalar demi anak, dia yg meminta. Dengan lembut pulak tuh, sure hati si ibu yg lembut itu jugak tak mampu nak menolak kan?

    Cantik bekas makanan Yusuf Nabhan tuh.. upin dan ipin ek, de jugak usha2 kat petronas, tp blum terbeli lagi. Ashraf pun belum sekolah lagi.. hehe

    ReplyDelete
  3. hehe...baeknya anak ibu:)mesti da penuh tabung dia..

    ReplyDelete
  4. dia duk tgk kwn2 dia beli mknn kat kantin agaknya..tu yg beli jgk :D

    ReplyDelete
  5. byknya bwk duit ye..heehee..takde anak sekolah taktau keadaan camna..

    mgkn dia syok tgk kwn2 layan mkanan kt kantin tu..pengaruh rakan.ni..hee~

    ReplyDelete
  6. ehehhe....

    markah lebih erh.. teheee..

    dulu masa sekolah pun my mum selalu bagi bekal.. kalo tak beli bawak nasi yang dia masak.. kalo tak masak beli la jawabnya..

    setiap hari beli nasi kerabu sampai fara muak.. last last fara jual nasi kerabu tu pada kengkawan.. hehehe...

    ReplyDelete
  7. hehee..takpe la tu, yusuf nak kasi can ibu dia rehat sekali sekala..

    ReplyDelete
  8. Bagusnya anak Zefa... pandai menabung sedari kecil.

    Anak2 Nida, sudah dibekalkan pun duit tetap habis..hehe

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...