Follower

Saturday, April 28, 2012

IDEA DEKORASI RUMAH TERES SETINGKAT


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Deko-deko bersama ibu Yusuf dan Maryam lagi. Awas!! Ini bukan entry menunjuk-nunjuk ya, tapi sekadar berkongsi idea dekorasi.

Iyelah, sebelum ada yang berkata.. baiklah diperjelaskan dulu kan? Hihi..

Rumah kami biasa-biasa aje, rumah teres setingkat sahaja, hutang dengan kerajaan. Syukur alhamdulillah dengan rezeki dariNya.

Marilah ibu kongsikan susun atur terbaru. Masih seperti yang lama cuma ubah susunan perabot sahaja..









Maaf lah, semua gambar tiada keterangan. Biarlah gambar-gambar itu yang berbicara ya..

Kalau nak intai susun atur lama, boleh intai entry Idea Dekorasi Ruang Tamu. Boleh tahan jugalah tahap kesangkutan entry tu di enjin google.. :D

Oh ya, rumah kamini walaupun kecil (kurus memanjang) kami dapat buat 2 ruang tamu. Jika nak tengok idea deko-deko ibu Yusuf di ruang tamu kedua boleh klik SINI.

Sebagai info tambahan, ibu nak syer sesuatu dengan kawan-kawan yang suka kemas rumah ni. Menghias rumah perlukan tenaga yang banyak, kena jaga habuk, kena rajin lap, kena rajin sapu atau vakum.. Lagi-lagi kadang-kadang kena angkat-angkat perabot. Penat dan letihkan? Jadi ibu nak kongsi satu supplemen yang bermanfaat..

Ini ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee..

Antara faedahnya ialah ianya pemberi tenaga segera. Kalau selalu penat, atau perlukan tenaga yang lebih, ibu syorkan ESP ni. Bukan ini sahaja, baaaaaaanyak lagi kelebihan ESP. Untuk maklumat lanjut boleh klik:

 http://jemariasmara.blogspot.com/2013/04/faedah-esp-energizing-soy-protein.html

dan

http://jemariasmara.blogspot.com/2013/01/energizing-soy-protein-esp-shaklee.html

Terima kasih kerana sudi singgah dan membaca catatan Jemari Asmara..




23 comments:

  1. cantiknya...tersusun dan kemas..zefa mmng kreatif bab mendeko ni...

    ReplyDelete
  2. wah... cantiknya.... kemas dan teratur.. corak bunga tu kan, deno nampak mcm inggeris style.. cantik sgt! :)

    ReplyDelete
  3. pandai JA buat deko camnie... suka sy tgk...

    ReplyDelete
  4. sweetnya....bila kite nak sampai umah akak ni..

    ReplyDelete
  5. ibu rajin. rumah kecil pun nampak cantik.

    ReplyDelete
  6. suka tengok k.zefa deko rumah...memang cantik sangat :) haaaa, nak upah k.zefa untuk deko Teratak Mawaddah lah hehehehe

    ReplyDelete
  7. Rumah sempit mmg susah nak hias. Tapi kalau kreatif dan rajin macam Zefa ni, semua boleh jadi.. Suka tgk hiasan rumah Zefa sebab nampak cantik & kemas. Hiasan yg sederhana & tak keterlaluan..

    Kalau letak karpet ala2 inggeris lagi mengancam kot.. hehe..

    ReplyDelete
  8. kak zefa buleh geng dgn akak kite yang due orang tulah..rumah diorang pun cantik n mesti rumah kak zefa pun wangi..rumah kite kalau diorang datang geram je tgk..lagi2 maklong muhammad..rase nak g touch upkan je hahah...

    p/s: suke tgk tapi tak mampu nk buat..tangan tak kreatiflah kak heheh kakak2ku rajin tgk majalah hias menghias ni..lagi satu brg2 diorang bukan mahal pun tapi sentuhan tu nampak sume brg eksklusif je..

    ReplyDelete
  9. Mummy suka,
    Kalo mummy berada 'disana' mungkin idea ni boleh berkongsi secara tak alam maya..tapi mummy 'disini'...
    touching ler plak :(

    ReplyDelete
  10. cantik n kemas..

    ReplyDelete
  11. memang menarik tapi mungkin kurang untuk citarasa saya...apa2 pun taniah anda memang kretif

    ReplyDelete
  12. cantik dan kemas...alhamdulillah..saya pon suka ubah perabot setiap bulan..kelainan katanya..;)

    follow akak juga...salam kenal :)

    ReplyDelete
  13. cantiknyer..GK pun nak survey nak deko rumah juga nie...ingat nak buat english style..

    ReplyDelete
  14. cantiknyer..GK pun plan nak deko rumah juga...ingat nak buat English style..

    ReplyDelete
  15. cantik n kreatif...cuma nampak sempit..by the way terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkasih.. rumah ni memang sempit, kurus memanjang.. :D

      Delete
  16. Bukan skadar biasa biasa..cntik ni

    ReplyDelete
  17. simple but nice...new idea 4 my coming home..

    ReplyDelete
  18. cantik dan kemas..saya pun baru pas mengemas umah ari ni..maklumla ari minggu je sempat nak mengemas segala...

    http://mamaanisshop.blogspot.com/2013/07/perkongsian-rohani.html#.UevgZ22Pj7c

    ReplyDelete
  19. Kemasnya umah..dan cantik.sama la ngan fyzz.beli umah teres loan gomen gak syukur..tp fyzz jenis yg simple ja..bunga2 pun tak leh letak..kena letak kt store sbb anak2 kecik dh dua tiga kali libas..huhuhu

    ReplyDelete
  20. hihi.. google halaman rumah teres.. sampai plak ke rumah ibu...so, ja tinggalkan jejak la ek...

    ReplyDelete
  21. cantiklah umh. nmpk tenang je. ni rmh teres ke semi-d

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...