Follower

Monday, May 14, 2012

14 MEI 2003 - 14 MEI 2012: 9 TAHUN MASIHI BERSAMA, ALHAMDULILLAH


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Syukur alhamdulillah, atas segala kurnia dan limpah rahmat Ilahi, atas kasih sayang yang bersemi, atas mawaddah warahmah yang mewangi.. hari ini ibu dan ayah Yusuf Maryam telah menempuh alam perkahwinan yang ke 9 masihi. Syukur ya Allah.. Semoga nikmat cinta kurniaanMu ini terus kekal hingga akhir hayat kami. Kekal bahagia di dunia hingga akhirat.. Amin.

Tak ada hadiah, tak ada makan-makan besar.. Tapi harini kami sama-sama cuti meluangkan masa berdua-duaan. Jalan-jalan kedai handset cuci mata dan makan cendol bawah pokok. Owh, bahagianya ibu rasa. Hehe.. Jiwang la pulak ye?

Malam ni belek-belek album lama. Menyingkap memori zaman masih berdua. Kurus comel je ibu dulu-dulu, sekarang dua kali ganda. Huhuhu..

Nak tengok ibu zaman kurus?


 Yang ni masa honey moon di PD. Family day sebenarnya, tapi kami pengantin baru masa ni. Kira honey moon lah juga kan. Masa ni berat ibu masih 42 kg. Sekarang? Jangan tanya..


 Yang ni masa honey moon di Cemeron Highland..


Yang ni masa honey moon di Pulau Pangkor..

Berapa banyak kali honey moon da? Kami lambat dapat anak sebenarnya. Kahwin Mei 2003, 30 November 2004 baru dapat anak. Jadi merasa masa berdua agak lama juga. Jalanlah selagi boleh jalan..

9 tahun bersama banyak yang ibu belajar dari pengalaman. Pahit, manis, masam, payau semua ada. Syukur, perjalanan hidup kami tetap diulit rasa bahagia.

Syukur alhamdulillah..

 Ps: Baju yang ibu pakai masa g Pangkor tu baju yang sama ibu pakai dalam gambar ini..


Ngee.. Setelah 9 tahun berlalu muat lagi tu.. (padahal baju tu memang besar) Hehehehe..


Cari lokasi honey moon? Klik!!

22 comments:

  1. Selamat menyambut ulangtahun perkahwinan semoga ia bersinar dan terus dilindungi dan berada dibawah rahmat Allah....

    ReplyDelete
  2. romantiknye...semoga kekal bahagia selama2nye...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..tahniah dan selamat menyambut ulang tahun perkahwenan.
    acik zaman baru kawen pun 42kg..tapi selepas 30 tahun naik 23kg...he he

    ReplyDelete
  4. selamat ulg tahun perkahwinan..mg rmhtangga yg dibina kekal bahagia..

    ReplyDelete
  5. semoga terus kekal hingga ke syurga kak :) wah...dah 9 tahun ye....kejap je kan rasanya. InsyaAllah bulan 12 ni kami suami isteri baru 4 tahun menyulam cinta hehe

    ReplyDelete
  6. semoga kekal sehingga akhir hayat ye ibu :)

    ReplyDelete
  7. 42kg...??? keciknya...tapi serius, comel sangat..!!!

    Selamat mnynbut u/tahun perkahwinan..semoga kebahagiaan yg dikecapi berkekalan....

    ReplyDelete
  8. Selamat ulangtahun. Semoga bahagia, murah rezeki dan dilimpahi rahmat oleh yang maha Esa.

    Sweet je Zefa masa muda2 :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...semoga jodoh kekal bahagia hingga ke hujung nyawa...Amin...

    ReplyDelete
  10. Selamat ulang tahun. Moga kebahagiaan yang dikecapi kekal selamanya..

    ps: sweetnya masa zefa muda tapi akak lebih suka tgk zefa sekarang..

    ReplyDelete
  11. Oh ye.. tarikh ulangtahun perkahwinan zefa sama dgn hari lahir suami akak..

    ReplyDelete
  12. Selamat Ulang thn prkhawinan utk zefa n suami...akak doakn agar kalian bahagia hingga kesyurga.....mcm kak salmi juga, tarikh tu sama dgn birthday along n birthday suami kak salmi...

    Muka maryam byk ikut zefa la......comel.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulilah, tarikh ulangtahun kita sama.....14 Mei dan saya pun dah 9 tahun hidup bersama en hubby tercinta

    ReplyDelete
  14. cantiknyeeeeee......sukeee tgk sume pics! kite pun setahun lebih sangkut tapi sebab kene jage kawen mase belaja heheh...

    semuge kekal bercinte sampai syurge!!!

    ReplyDelete
  15. happy anniversary kak zefa...semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..nory pon anniversary Bulan Mei...hehe..

    ReplyDelete
  17. selamat ulangtahun perkahwinan buat zefa dan suami. semoga kebahagian berpanjangan hingga hingga ke syurga.

    seronoknya jalan2 berdua ngn suami. zaman dah ada anak ni dapat dating berdua dengan suami pun dah terasa bahagia sangat2 kan (^_^)

    ReplyDelete
  18. syukur alhamdulillah... tahniah kak zefa! selamat ulangtahun perkahwinan yg ke-9... moga kekal bahagia sampai bila2 ye kak...

    ReplyDelete
  19. happy anniversary kak! hepi for u =)

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah... masih dikurniakan kebahagiaan itu. happy anniversary ye...

    ReplyDelete
  21. pic ni semua nmpk kak zefa sgt muda.hehe..Alhamdulillah n selamat ulangtahun..:)

    ReplyDelete
  22. tahniah... nnt genap 10th.. buat Ga secara besar besaran.. comel zefa hingga kini.. semoga terus kekal bahagia selamanya.. tambahkan zuriat th ke 10 nnt..ok

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...