Follower

Thursday, April 5, 2012

IDEA BERTUDUNG LABUH: MIX AND MATCH


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

MasyaAllah, masyaAllah, masyaAllah.. rindunya sama ini Jemari Asmara. Rindunya dengan kawan-kawan. Semalam akhirnya, Jemari Asmara terbiar sepi tanpa satu pun entry. Dah lah semalamnya lagi cuma entry surat khabar je. Hmmm, sabar ajelah..

Alkisahnya, semalam ibu ceramah luar daerah. Jam 6.30 pagi dah gerak dari rumah. Lewat petang baru sampai rumah dan sangatlah penat. Maka nafsu nak berblogging dah terbantut. Kihkihkih..

Okey, balik pada tajuk. Ibu nak cerita pasal tudung labuh sebenarnya. Sepanjang pengamatan ibu, susah sebenarnya nak cari tudung labuh yang agak cantik. Susah nak cari yang ada tingkat-tingkat ke, ropol-ropol ke.. Kebanyakannya kosong je. Warna pun kadang-kadang tak banyak pilihan.

Entry ibu ni bukanlah nak mengajak kawan-kawan bertabaruj. Tidak sama sekali. Cuma ibu adalah jenis yang terbuka dalam berfesyen selagi mana masih menepati ciri-ciri menutup aurat yang ditetapkan dan tidak berlebih-lebihan.

Jadi ibu nak kongsilah, antara idea mix and match tudung yang ibu pernah gayakan.


Gabungan tudung labuh saiz xl berawning dan tudung pendek fabrik dari chiffon bertingkat tanpa awning..

Ibu ada juga gabungkan dengan tudung chiffon selapis seperti dalam gambar di entry INI.

Sila abaikan cela di wajah ibu Yusuf, tu kotoran pada cermin sebenarnya. Gambar sengaja di bloomkan agar ibu Yusuf nampak lebih ayu. Kahkahkah.. Sila gelak guling-guling.

Okey abaikan statement mengada-ngada itu. Sekian perkongsian idea dari ibu Yusuf.. :D




25 comments:

  1. Cantik! Boleh cuba juga ni...:)

    ReplyDelete
  2. Salam Zefa..idea yg sgt menarik!.K.atie pon pakai tudung labuh gak..tp tu la hanya ada tudung labuh kaler plain jer semuanya.
    Kdg2 klu g majlis2..nk gak pakai tudung labuh yg berfesyen sikit..:D
    Terima kasih atas pengkongsian idea ni...

    ReplyDelete
  3. Kalau kena gaya cantik aje. Kakak sebab anak-anak pun dah nak meningkat remaja penampilan memang lebih suka kepada tudung labuh... tak bertingkat pun tak apalah...

    ReplyDelete
  4. Betul, Zefa. Memang susah nak cari tudung labuh yg cantik. Asyik fesyen yg sama je.. Nanti bolehlah akak cuba idea Zefa ni.. Thanks atas perkongsian..
    Tapi, kalau akak pakai agak2nya boleh cantik macam model kat atas tu tak??

    ReplyDelete
  5. perkongsian yang sangat menarik ni kak zefa... izan suka sangat idea ni. cuma setakat ni belum ada lagi tudung chiffon bertingkat2 tu dlm lemari izan. persoalan sama juga ngan kak mie...agak2 sama comel tak cam model kat atas tu kalau izan cuba nnti?

    ReplyDelete
  6. ibu mmg ayu laa...hehehe...

    ReplyDelete
  7. Cantik, bertudung labuh pun boleh bergaya ayu..

    ReplyDelete
  8. nnt nk tiru idea ni gak....mmg ssh nk cr tudung labuh yg cantik kan..

    ReplyDelete
  9. cantik + kreatif...model pn ayu....

    ReplyDelete
  10. kak zefa ni pakai ape pun cantik..pandai pulak buat fesyen sedniri..aidijuma baru dipasaran..bile lagi nak launch tudung labuh jemari asmara? ;)

    ReplyDelete
  11. tadi mcm dh bagi komen..entah masuk ke tak peti komen akak

    ReplyDelete
  12. cntik...menarik...de boom...

    ReplyDelete
  13. mmg cantik menarik tertarik kak zefa.hehe..

    ReplyDelete
  14. idea yg sangat menarik....
    p/s...terpegun akak tgk Zefa....cantik sangat....

    ReplyDelete
  15. idea yg menarik dan cantik. saya malu nak bergaya ;) tak suka org pandang :D

    ReplyDelete
  16. cantiknya k.zefa..idea yg sgt menarik:)

    ReplyDelete
  17. ok gak idea akak tu..apa pun pic mix n match tudung memang nice ler!! salam kenal n follow sini ;-)

    ReplyDelete
  18. CANTIK IBU YUSOF...IDEA YG MENARIK...

    ReplyDelete
  19. pandailah kak zefa ni. tak terfikir pula saya idea2 tu... ;)

    ala tomei je akk~

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...