Follower

Friday, March 8, 2013

SHAKLEE JOINT HEALTH TABLET: MENYOKONG KESIHATAN SENDI BERPANJANGAN


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Usia ibu bukannya satu rahsia.. Tahun ini ibu Yusuf dan Maryam sudah menginjak 35 tahun. Umur yang bukan lagi muda. Tapi ibu berkawan dengan semua lapisan usia. Kawan-kawan ibu ada yang muda, ada yang seusia, malah ramai juga yang lebih tua.

Nak kaitkan dengan tajuk di atas (bukan main intro ye.. hihi..), sakit sendi tak mengira usia. Sakit sendi bukan sahaja berlaku pada orang tua atas fakor usia, tapi juga atas sebab lain seperti obesiti, pergerakan yang sama berulang-ulang atau kedudukan tubuh yang tidak betul semasa melakukan sesuatu pekerjaan.

Ibu nak kongsikan disini salah satu produk Shaklee yang menyokong kesihatan sendi berpanjangan..

   Shaklee Advanced Joint Health Tablet
 
Mari sama-sama kita baca Q & A tentangnya (Sumber):Q: Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A: Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya.

Harap semua Q & A ni dapat memberi gambaran yang jelas tentang Shaklee Advanced Joint Health Tablet (AJHT) ni ya. Jadi siapa-siapa yang selalu sakit kat sendi tangan, sakit kat sendi bahu, sakit kat sendi lutut, sakit kat sendi kaki, errr.. segala sendilah.. Sila dapatkan AJHT ni sebelum lebih melarat lagi. Lagi-lagi yang sampai tahap sembahyang pun kena duduk tu.

Kalau tak untuk diri sendiri pun, AJHT ni boleh dijadikan hadiah paling sesuai untuk mak, ayah, mahupun mertua.

Untuk keterangan lanjut, hubungi  pengedar Shaklee anda:

Zefa Nor Asmara Jubir
ID: 909824
FB: Ibu Yusuf dan Maryam 
FB Page: Asmara Collections 
Emel: zefa_asmara@yahoo.com


No comments:

Post a Comment

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...