Follower

Wednesday, March 13, 2013

WW: NASI PANAS, SAMBAL HITAM & PUCUK TENGGEK BURUNG


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang



Ps: Makan malam ibu semalam.. Adakalanya yang ringkas itulah yang super sedap. Betul tak?


15 comments:

  1. kak zefa..sambal hitam tu dr lada hitam ke? aii teringat pulak menu berpantang..hihihi

    slalu MIL buat special smbal lada hita+bwg merah,halia dan bhan2 lain lg..tp sedapp mkn ngan nasi putih je...skrg pun dh rindu nk berpantang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear, sambal hitam ni sambal ikan bilis + belimbing buluh. Yg ni org dlm pantang tak leh mkn.. Pedassss..

      Delete
    2. owh..lain menu ni..nampak serupa tapi xsama..hahaha yg menu berpantang tu dr lada hitam..kih3.. yg ni mmg xpenah makan..mknan pahang ye..:)

      Delete
  2. mcam mane buat smbal hitam tu?boleh mtak resepi x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambal hitam ni saya beli dr kawan FB, dear.. tp resepi ada dlm link ni.. jemput klik ya;

      http://jemariasmara.blogspot.com/2012/02/sambal-tumis-belimbing-buluh.html

      Delete
  3. sambal itam orang pahang kan...sedap tu..pucuk tenggek burung saya baru kenal ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Ummi Arissa, sambal hitam tu dr Pahang.. :D

      Delete
  4. kalau sy, yg simple2 tulah jadinya makan nasi banyak, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis, sbb yg simple tu sedap, maka mkn pun bertmbah2.. hihi..

      Delete
  5. btul tu zefa...yg simple ni la yg mbangkitkan slera...kdg btambah2 lg

    ReplyDelete
  6. Ibu..sedapnyer lauk...simple tapi mesti best makan nasi panas-panas ngan sambal tu... -Dah lama tak menikmati nasi bersama sambal.. Rindu plak rase... =)

    ReplyDelete
  7. dah gaya makanan org dlm pantang je..sesekali menu simple cmni mmg sedap kak zefa..:)

    ReplyDelete
  8. salam kenal..pucuk tenggek burung tu peberet sy..mkn simple2 camni blh tambah nasi 4 pinggan..hehe :)

    ReplyDelete
  9. ibu....awet muda laa selalu makan ulam2

    ReplyDelete
  10. blh share x nk beli dri mane sambal ni..teringin nk mkn ;-)

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...