Follower

Wednesday, April 27, 2011

Menanam Bunga Padi - Part 3!!

Assalamualaikum wbt..

N3 PML lagi ye.. ini adalah kesinambungan dari N3 Menanam Bunga Padi - Part 1 dan Menanam Bunga Padi - Part 2.


Ini koleksi Bunga Padi kesayangan ibu. Set terdiri dari teko Mrs Pot, creamer, sugar pot dan 6 set cawan dan lapiknya..

Teko Mrs Pot tu milik mak.. tak ingat pun mak ada teko ni. Bila mak kata simpanlah.. hehe, pucuk dicita ulam mendatang. Tapi semasa n3 ini ditulis, ibu sudah memiliki Mrs Pot sendiri. Sedang dalam perjalanan agaknya (beli online). Mrs pot mak ni dah ada kesan retak sedikit, untuk buat display sahaja bolehlah. Harap-harap Mrs Pot yang ibu beli tu sihat walafiat. Boleh lah buat hidang air pada tetamu yang sudi datang..

Creamer dan sugar pot, ibu dapat dari sahabat FB.. Kak Taslimah Sekin. Terima kasih kakakku.. Itu adalah hasil barter pertama ibu sejak berkecimpung dalam dunia PML. Ibu berikan 1 teko Tinggi Cinderella untuk ditukarkan dengan creamer dan sugar pot tu..

Cawan-cawan ibu beli dari Mama Heritage.. ibu beli bersekali dengan sebiji teko aladdin Bunga Padi. Cuma cawan-cawantu lebih 'mesra' dengan Mrs Pot nampaknya.

InsyaAllah, ibu akan buat N3 lain tentang teko aladdin nanti..

Jumpa lagi!!

5 comments:

  1. cantik nyer....cukup for tea set ker tuee.

    ReplyDelete
  2. a'ah..kite minat bunge kangkung dari yang pink tu..bunge ros ke ape tu..yg ni warne die sgt nice dan tak banyak corak..simple n sweet ;)

    ReplyDelete
  3. BSB: lengkap dah ni, piring kuih pun dah ada.. hehe, boleh dah nak hidang air ke BSB..

    ReplyDelete
  4. Ummu Muhammad: minat juga ye dgn PML?

    ReplyDelete
  5. Akak pun bermula dgn set ni.. Sedang mengumpul yang lain sikit2..

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...