Follower

Monday, May 21, 2012

SEGEMEN: IMBAU KENANGAN SAAT SAH JADI MILIKNYA


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

 

Lama dah nak join segmen Mama Mia ni, tapi asyik bertangguh je. Alhamdulillah, akhirnya harini berkesempatan jua. Terima kasih Mama Mia sudi jemput Ibu Yusuf untuk turut serta segmen ni.

Ibu Yusuf ni tak pandai buat karangan. Jadi tulis pendek-pendek aje lah ye. Janji sampai maksudnya..

Ibu kenal ayah tahun 2000. Masa tu ibu baru je habis belajar dan dapat jadi guru KAFA. Semua cikgu baru (ustazah la masa tu) kena buka akaun di Bank Muamalat. Masa tulah ibu Yusuf jumpa ayah Yusuf. Ayah Yusuf masa tu staf Bank Muamalat di bahagian customer service, dialah yang bukakan akaun ibu dan kawan ibu masa tu..

Ini bukan cinta pandang pertama ye. Masatu tak ada rasa apa pun, hanya urusan antara pelanggan dan pihak bank.

Tapi dah namanya jodoh, akhirnya kami jadi kawan. Dari kawan timbul sayang. Kemudian kami bertunang pada 01 Januari 2002 dan nikah pada 14 Mei 2003.

Alhamdulillah, dah 9 tahun ibu Yusuf sah menjadi milik ayah Yusuf. Semoga ikatan cinta kami kekal hingga ke syurga sana.. Amin.


Memori terpahat di sini.. Gambar dari google.. :D


18 comments:

  1. wah zefa pun join ya segmen dari mama mia ni. Yus kejap rasa nak join, kejap rasa malas je...huhu.

    Good Luck. Sweet ingat balik saat jumpa dan jadi pasangan suami isteri kan...:)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..
    terima kasih sudi sertai...
    amat dihargai....
    walau hanya coretan pendek, tapi tetap manis dibaca apatah lagi tuan yang mengarang cerita..tentu senyum takkala saat indah ini ditaipkan ..
    moga mahligai yg dibina akan kekal hingga hujung nyawa...amin

    ReplyDelete
  3. so sweet...tuh la fyzz pun rasa nk join..pk2 balik dok bz ngan asgment..jadi mood ntah ke mana...
    pepun moga jdoh akak zefa kekal selamanya amin..

    ReplyDelete
  4. so sweet lah kak :) semoga terus bercinta dan berkeluarga hingga ke syurga hendaknya

    ReplyDelete
  5. Oh begitu ceritanya.... Kira mcm pandang terus suka ni.... Komplek PKNS dulu di itm selalu pergi sana

    ReplyDelete
  6. kalau dah jodoh tak kira di mana ;) suka dengar orang bertemu jodoh cara macam ni.. rasa macam mustahil.. tapi ramai yang lalu.. Semoga berbahagia hingga ke syurga. Amin

    ReplyDelete
  7. amin... sesungguhnya aturan allah swt itu sungguh indah.. smoga ikatan ni kekal hingga ke syurga..amin

    ReplyDelete
  8. assaalam, semoga kekal keanak cucu..insyaallah. dan selamat berjaya.

    ReplyDelete
  9. Good luck ya dik...

    Semoga kebahagiaan yg dimiliki berkekalan....

    ReplyDelete
  10. sweetnya saat pertemuan akk.tak sgka ye semuanya bermula dr urusan antara pelanggan dan staf.klu dh jodoh tak kemana..:)

    ReplyDelete
  11. kak zefa beze umur dgn ayah yusof berape tahun ek kak? ni betul2 isi kandungan kaangan heheh..semalam bace yg ummi na punye saat2 indah..apepun semoga kekal sampai syurga..jadi ketue bidadari ayah yusof di sane! ;)

    ReplyDelete
  12. ooo kiranya bank lah jd yg perantaranya yer.. :-)

    moga kekal untuk selama2nya..

    ReplyDelete
  13. Sweetnya detik perkenalan zefa & suami..Bak kata org2 tua, kalau dah jodoh, tidak ke mana..

    ReplyDelete
  14. akak memang dapat rasakan zefa bahagia kini dan selamanya.. amin

    ReplyDelete
  15. dtg BW dan follow sini dari segmen yg same. 733. moge bahagia selalu. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/05/segmen-imbau-kenangan-saat-sah-jadi.html

    ReplyDelete
  16. dari segmen yang sama

    http://lovingwantie.blogspot.com/2012/05/imbau-kenangan-saat-sah-jadi-miliknya.html

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...