Follower

Monday, May 21, 2012

DOA BULAN REJAB


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang



Alhamdulillah, menjelang maghrib tadi kita telah melangkah ke 1 Rejab 1433H. Semoga kita diberi nikmat usia untuk melangkah pula ke bulan-bulan seterusnya. Munculnya Rejab bermakna Ramadahan yang penuh keberkatan makin hampir ketibaannya.

Ps: Ramai yang buat update tentang bulan Rejab. Sama-sama kita berhati-hati, terutama yang copy and paste..Syeikh Qaradhawi berkata dalam kitabnya Fatawa Mua’sorah: “Tidak ada satu pun hadith yang sahih tentang kelebihan bulan Rejab melainkan bulan Rejab itu adalah termasuk di dalam bulan haram (yang dimuliakan), dan telah disebut oleh Allah swt di dalam kitabnya. Firman Allah swt: (منها أربعة حرم (التوبة “Antaranya ada 4 bulan yang haram (dimuliakan).” (al-Taubah:36)


13 comments:

  1. Iallah nak puasa hari esok..harap dipermudahkan.kejap betul masa berlalu..

    ReplyDelete
  2. Salam Zefa..terima kasih brkongsi ilmu.Blm brkesempatan nk brpuasa rejab lagi..bendera merah :D

    ReplyDelete
  3. Setuju, penting untuk kita siasat dulu kesahihan apa2 maklumat je lebih2 lagi yg b'kenaan hal2 agama supaya tak menyebabkan salah faham orang2 lain...

    Rejab, Syaaban, Ramadhan... memang tak lama dah :)

    ReplyDelete
  4. ini maknanya kurang lebih dua bulan lg nak ramdhan.ohh tak sabar!hehe

    ReplyDelete
  5. betul tu kak..Ramadhan sudah semakin hampir..

    ReplyDelete
  6. masuk rejab bermakna dah dekat la ramadhan kan...

    ReplyDelete
  7. semoge Allah sampaikan kite dalam ramadhan kak zefa! rindu fillah!

    ReplyDelete
  8. Salam 1 Rejab, semoga amalan kita diterima, Aminnn.

    ReplyDelete
  9. Selamat menyambut bulan Rejab

    ReplyDelete
  10. dah tak lama lagi nak masuk ramadhan kan kak zefa...

    yelah kak... sbnrnya ramai sgt yg copy paste pasal kelebihan rejab ni tanpa selidik lebih dulu...

    ReplyDelete
  11. Sama2 kita memperolehi keberkatan dalam bulan Rejab ni..

    ReplyDelete
  12. Pantas benar masa berlalu.. Moga diberi kesempatan utk bertemu Ramadan tahun ini..

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...