Follower

Friday, August 3, 2012

RESEPI IKAN CENCARU


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah, dapat juga ibu Yusuf bersiaran walaupun dah petang. Semalam ibu cuti dan balik kampung, jadi tak dapat nak update blog. Harini buka akaun nuffnang tengok pencapaian semalam, tersengih ibu Yusuf. Walaupun tak ada entry baru, alhamdulillah 600++ juga UVnya. Terima kasih pada semua yang singgah di Jemari Asmara..

Petang-petang ni ibu rasa ramai yang sedang memikirkan nak masak apa untuk juadah berbuka nanti. Jadi ibu nak buat entry pencetus idea lagilah. Jadi siapa-siapa dalam peti sejuknya ada ikan cencaru, atau berhajat nak beli ikan cencaru, dan tak ada idea nak masak apa, harap entry ni dapat membantu.

Ibu copykan di sini 6 resepi berkaitan ikan cencaru. Ada yang ibu ambik dari blog masakan ternama dan ada yang air tangan ibu sendiri. Layannn..







Ikan cencaru bakar portugis..

Hidangan kami beberapa hari yang lepas. Untuk resepi, sila klik link nombor 1 ya..

Selamat berjuang didapur demi keluarga tercinta!!


* IKLAN *

Ibu nak kongsikan pada dia dan pembaca-pembaca Jemari Asmara semua satu video perkongsian pengalaman seorang ibu muda yang sembuh dari gastrik secara tidak sengaja. 

Sesiapa yang ada gastrik tu wajib tonton. Untuk manfaat bersama mohon share entry beserta video ini di FB masing-masing. Semoga membantu dan memberi jalan untuk ikhtiar.


Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.


Ps: Sebarang maklumbalas atau pertanyaan lanjut tentang produk yang dinyatakan, boleh dinyatakan diruang komen atau boleh hubungi ibu melalui email: zefa_asmara@yahoo.com

14 comments:

  1. waaaa....yummy yummy...ibu yusuf masak petang ni...pas cni sepinggan ya!!!..;)

    ReplyDelete
  2. Haaa... resepi dah ada pilihlah yg mana satu suka.
    Kakak suka yg bakar (no. 1 dan 5) ummphh...

    ReplyDelete
  3. OMG ikan cencaru! sedapnyaa! bercelaru kepala duk tengok ikan yg sedap2 ni.huhuhu

    ReplyDelete
  4. aiiii...dayah lemah la bab masak ikan..

    ReplyDelete
  5. mmg tgh cari resepi ikan cencaru ni. tu je yg ada dlm peti ais. mekaseh kongsi eh.

    ReplyDelete
  6. datang kt JA memang rase tonton master chefla kak..versi blog ;)

    ReplyDelete
  7. Sedapnyerrrr.. Dah lama tak makan ikan cencaru..

    ReplyDelete
  8. akak suka ikan cencaru ttp anak2 xgitu suka...huhuhu...TQSM zefa share resepi....

    ReplyDelete
  9. akak pun suka ikan cencaru bakar....

    ReplyDelete
  10. sedap..tp bulan posa nie en suami hari2 nk mkn ayam.nmpknya boleh a,ik resepi ni,tp tukar kepada ayam..tq ye kak zefa kerana memberi idea utk menu berbuka.hehe

    ReplyDelete
  11. ikan jaket mmg best..goreng je pun dah sedap.. :p
    tp dah ade list resepi kat sini lg best..rujuk je terus kalau sy dah boring goreng..hihi

    ReplyDelete
  12. Cencaru masak lemak blanco..........perghhhh!!!!enak Pak.

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...