Nuffnang

Follower

@@@@@@@@@@@@@@

SELAMAT DATANG KE JEMARI ASMARA


Selamat datang ke Jemari Asmara. Blog catatan jemari ibu tentang 'Keluarga Sihat' kami; ibu, ayah, Yusuf dan Maryam. Blog santai yang ada cerita jalan-jalan kami, makan-makan kami, cerita masak-masak ibu, hobi ibu.. Senang kata, cerita tentang kami sekeluarga..

Berinspirasikan sebuah keluarga yang sihat, ibu kini seorang Shaklee Indipendent Distributor (SID). Untuk info tentang Shaklee boleh rujuk pada sidebar kanan blog ya..

SID mesra anda:
Zefa NorAsmara bt Jubir (Ibu Yusuf & Maryam)
ID: 909824

Friday, March 16, 2012

BAYARAN MASUK WET WORLD SHAH ALAM


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Baru-baruni kami ke Wet World Shah Alam. Tapi cerita tentang keriangan berjimba-jimba di sana ibu tangguh ke lain entry ye. Ibu nak cerita dulu tentang 'keterperenjatan' kami. Huhuhu..

Pendek cerita, harga bayaran masuk dah naik sekali ganda. Ada juga dengar bayaran masuk Wet World dah naik, tapi tak jangka sampai sekali ganda. Tapi dah lama pun kami tak ke sana. Akhir sekali hujung tahun 2010. Huhuhu..

Ini kadar bayaran sekarang ye kawan-kawan..

v

v

v


Nampak tak? Dia tak kira dewasa ke kanak-kanak, dia kira ketinggian.

Tinggi 90 cm hingga 130 cm = RM16.00

Tinggi 130 cm ke atas = RM20.00

Cuti sekolah ada 3 hari lagi. Kalau bercadang nak ke Wet World boleh kira-kira kos dulu ye. Hehe..


23 comments:

  1. uishhhhhh x boleh blah lah mahalnye, zura de t'fikir gak nak ke wet world tp rasanya better g desa waterpark kot kalo cenggini harganya :)

    ReplyDelete
  2. Azura: Kami sbb dah janji dgn anak2, masuk je lah. Nasib baik RM cukup sbb dtg tak bawa dompet pun.. huhu..

    ReplyDelete
  3. Teringin juga pergi bawa anak2 tapi belum berkesempatan. Harap2 bila nak pergi nanti harga tiket tak naik lagi dah..

    ReplyDelete
  4. tak pernah ke sana..tapi kebanyakakan waterpark charge nya ikut ketinggian macam tak aci pun ada..

    ReplyDelete
  5. ada plak charge ikut ketinggian.kagum pun ada.haha..

    takkan dlm masa tak smp setahun naik berganda pula.emm..

    ReplyDelete
  6. last pergi 2008. dh lama. harga naik tp dlm tu ttp sm kan...

    ReplyDelete
  7. Last gi 2009 lps kawen jari pun msih merah he3..msuk bru rm10 skg hrga da naek ikut ketinggian plk tuh.skg dah ada nk bwk gi mndi mnda cam dia pun skg da kna byran msuk...

    ReplyDelete
  8. Last gi 2009 lps kawen jari pun merah lg..he3..dlu gi msuk rm10 skg msuk ikot ketinggian plk..skg dah ada anak nk bwk gi mndi mnda kids pun da cas byran msuk...

    ReplyDelete
  9. Nape ikut tinggi?orang ikut umur!ape kebengongnya ikut ketinggian!

    ReplyDelete
  10. owh...maaf ckp...tp sy rase itu quite murah...tempat main air 1st yg sy p adalah wonderland melaka,bayaran rm 35 x termasuk pelampung and sewa locker(locker sekali buka rm5)permainan x la byk sgt..sy igt tu paling murah...tp rupe2nye kat shah alam lg murah~~depan tempat sy belaja je~~ :)

    ReplyDelete
  11. Teringin nk bawa anak2 jalan . Tapi belum ade ank :(

    ReplyDelete
  12. Kalau xdak duit..cuti2 la kat umah je..mcm kami ni.... tapi nak p jugak kat sana....heee

    ReplyDelete
  13. memang melampau shinga kn budak umur 4 thn dia chrge dewasa. ... ini utk trakhir dtg. .. xkn dtg dh. .. itu pon hnya bg ank2 je masuk. .. yg kecil umur 4 thn x jd masuk. .. sbp hrga dewasa. ... stupid. .. mngmbil kesempatan betul. ..beg yg kite bwak semua dia pungah. .. kluar kn smua mkanan. ... baik pegi sunway lagoon...mahal pon puas hati. .. ni apa pon xde..ngn tmpat yg kotor LG kecil. ..xp mkn chrge mlmpau. ...

    ReplyDelete
  14. sepatutnya lagi tinggilah lagi murah tiketnya sebab airnya pun tak dalam dan tak perlu diawasi sangat

    ReplyDelete
  15. mahal betul ni taman tema air kat wet world.... baik pergi sunway lagoon je

    ReplyDelete
  16. mahal betul dah makanan pun tak boleh masuk ke dalam dan makan kat dalam pun mahal serbe serbi mahal ..baik letak nama taman tema ni mahal mahal mahal mahal ..... kalau macam tu baik pergi sunway lagoon je ...............

    ReplyDelete
  17. mahal sangat ni tak nak lah pergi

    ReplyDelete
  18. Slam trima kasi atas semua info yg ada...kita orang mai dari sabah ..anak yg bungsu nanpak taman tema ni dlm satu mjala dan nak sngat pergi..tpi bila dah dpt info cam ni. Rasa x babaloi pula ..thnks semua...

    ReplyDelete
  19. Btoi la dah la mhal,permainan cam hampehhhh.....tmpat kcik,ikot tinggi lak tket dy....

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...