Follower

Monday, September 19, 2011

Deco-Deco Aidilfitri 2011: Sebelum..

Assalamualaikum wbt..

Harini ibu nak buat n3 deco-deco lagi. Dalam n3 Stand Fan/ Kipas berdiri: Ala-Ala Klasik ibu ada cerita pasal ibu tukar susun atur perabot kat rumah. Jadi, ibu nak syer dengan kawan-kawan picasnya. Bukanlah nak menunjuk-nunjuk, tetapi sekadar berkongsi idea dekorasi ringkas hasil sentuhan jemari Asmara. Cewah! Kemain ayat.. Manalah tahu kan, sentuhan ibu yang tak seberapani boleh menjadi inspirasi buat kawan-kawan yang suka deco-deco rumah untuk menghasilkan idea yang lebih baik. Kan?

Sebelum ibu syer susun atur yang baru, kawan-kawan layan dulu susun atur lama ni.. Nanti bolehlah buat perbandingan dan komen, mana yang lebih okey. Layannnn..


 Ruang tamu utama rumah kami, gambar diambil dari ruang menonton, sekarang semua dah bertukar kedudukan.. :D


 Ruang tamu utama, gambar diambil dari dining area.. :D


 Dining area, khusus utuk meraikan tetamu makan-makan.. kami makan di dapur sebab ibu masak-masak di dapur basah.. gambar diambil dari ruang tamu kedua.


 Dining area untuk tetamu, merangkap tempat ibu layan internet.. Nun hujung sana ruang tamu kedua kami. Biasanya tetamu lelaki akan duduk di situ. Untuk close up pic, boleh klik SINI. Almari gedabak tu, isi koleksi PML ibu.. Perhiasan di meja tengah dekat langsir tu ibu dah alih SINI.


Nun di sana, ruang anak-anak golek-golek tengok tv. Gambar di ambil dari ruang tamu utama.. Sekarang ruang tu ada bertambah sesuatu. Jadi sempit sikit..

Tu semua, susun atur lama. Susun atur baru?

InsyaAllah, ibu buat di n3 akan datang okey. Tungguuuuuuuuuuuuu.. Err, ada ke yang nak tunggu? Hehe..

Jumpa lagi. Salam sayang buat semua.. :D

8 comments:

  1. rajin buat susun atur yer..berseri jer rumah.pas di ubah mesti lg berseri.hehe

    ReplyDelete
  2. ya sentiasa akan tunggu.........

    ReplyDelete
  3. PK: tak le rajin mana, setahun sekali belum tentu.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Ya: terima kasih selalu singgah blog kak zefa ye.. :D

    ReplyDelete
  5. Izan: tidakle.. rajin sekali sekala je.. :D

    ReplyDelete
  6. cantik rumah akak :)

    akak sihat? lama nadiah tak jalan2 sini

    ReplyDelete
  7. NS: Tkasih nadiah, terima sudi singgah blog akak.. :D

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...