Follower

Saturday, May 14, 2011

Chicken Pox Hari ke 8..

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah, hari ini berjaya juga ibu log in.. maka dapatlah buat n3 baru. 2 hari lepas, kononnya idea mencurah-curah untuk buat n3 baru, tapi masa tulah tak boleh log in. Hehe.. ada bunyi macam satu alasan tak buat n3 tak?

Harini hari ke 8 Maryam Nabihah kena chicken pox. Alhamdulillah, cacar ditubuhnya sudah mengering. Cuma dibahagian kepala (sudah kering juga) tetapi belum sepenuhnya. Cacar di kepalanya sangat banyak dan besar-besar, mungkin sebab itu ia lambat sedikit lambat keringnya berbanding di bahagian tubuh. Lagi pun dikepala iakan tersorok di balik rambut. Di bahagain tubuh banyak juga, tetapi cacarnya kecil-kecil sahaja.

Episod risau ibu bermula lagi.. Sangat mengharapkan Isnin dia sudah diterima pihak Taska. Jika tidak, terpaksalah ayah yang cuti. Ayah cuti bukanlah suatu masalah, tetapi meninggalkannya bersama ayah adalah satu bermasalah. Bukan sebab ayah tak boleh jaga Maryam Nabihah, tetapi bagi Maryam Nabihah.. berada di rumah tanpa ibu adalah satu masalah. Kalau di taska tak ada masalah. Berapa banyak word masalah daaaa.. hehe..

Contoh cerita masalah, Khamis lepas ibu terpaksa berkerja. Bukan bos tak bagi cuti, tetapi atas dasar tanggungjawab ibu perlu menyelesaikan satu program pada hari  berkenaan, di mana ibulah penyelaras program, ibu jugalah penceramah program berkenaan.

Kisah Khamis 12 Mei 2011.. ibu memandu ke tempat kerja dengan linangan air mata. Mana tidaknya, pemergian ibu diiringi tangisan dan rayuan Maryam Nabihah, "Ibu jangan tinggal adik, jangan tinggal adik. Adik sayang ibu, adik sayang ibu". Huhu.. hati ibu mana yang tak tersentuh.

Ibu tinggalkan rumah jam 7.30 pagi, selepas sejam ibu telefon rumah.. astaghfirullah, dia masih menangis teresak-esak sampai termuntah-muntah atas karpet. Alhamdulillah ada mak ucu tolong membantu.. Mak ucu kata ayah buat dek je ke Maryam.

Sebabtu, ibu mula risau. Isnin mak ucu dah mula praktikal. Maksudnya, kalau taska tak boleh terima Maryam lagi, Maryam akan bersama ayah di rumah. Menangis berjam-jam lagilah dia. Konsep ayah, dah pujuk tak nak diam, biarlah dia nangis, lama-lama penat diamlah dia. Huhu.. apalah ayahni..


Wajah dihari ke 8 kena chicken pox..

Mudah-mudahan Isnin yang baik-baik sahaja..

2 comments:

  1. sian maryam nangis sampai termuntah-muntah..anak2 kalo rapat dgn ibu camtu lah kaann..get well soon maryam :-)

    ReplyDelete
  2. LL: ni bukan sahaja kes rapat dgn ibu, kes terlebih manja dan mengada2 dah ni.. huhu.. apapun thanks ya..

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...