Follower

Tuesday, June 28, 2011

Foam Factory

Assaamualaikum wbt..

Wah! Wah! Wah! Ibu nampak sungguh-sungguh marathon publish n3 tentang lawatan yang menyeronokkan di Pusat Sains Negara. Macam ibu pernah katalah.. benda best dan menarik perlulah dikongsi. Ibu harap, n3-n3 yang ibu dah buat boleh menggambarkan sedikit sebanyak tentang PSN.

Tengaharini, ibu nak kongsikan gambar-gambar keseronokan anak-anak bermain dalam 'Foam Factory'.. Jom layannn..


 Inilah rupanya Foam Factory tu.. binaannya bertingkat-tingkat, dipenuhi beratus-ratus foam ball dan boleh main tembak-tembak..


 Budak kecikni sebuk nak masuk juga.. sebenarnya Foam Factory ni untuk kanak-kanak 7 tahun ke atas. Tapi penjaga di situ benarkan Maryam masuk, cuma tak boleh panjat ke atas..


 Abang Yusuf naik ke atas, main tembak-tembak.. kejap je sebab dia takut bunyinya yang kuat.. (bunyi angin je pun.. ala-ala bunyi kalau kita pam tayar kereta tu.. hehe..)


 2 beradik sedang berkerjasama memasukkan bola dalam alat tu.. ibu pun tak tahu apa namanya. Masuk bola banyak-banyak kemudian alat tu akan semburkan bola tu ke atas dan bola-bola jatuh menimpa kita..


 Aik abang! Sempat menung pula..


Inilah rupanya bila bola-bola tu disemburkan.. seperti biasa, kamera biasa-biasa ibu gagal menggambarkan kemeriahannya..

Paling best, ibu joint sekali masuk dalam ni.. tapi takdela sampai guling-guling atas bola tu.. hehehe..

Entah kali berapa ibu ulang, ibu tetap nak ulang lagi.. best sangat-sangat ke Pusat Sains Negara. Ibu harap kawan-kawan jangan bosan ye.. ada beberapa lagi n3 tentangnya. Hehehe..

Wassalam! Jumpa lagi!

9 comments:

  1. memang best gi PSN ni..banyak info dan permainan sains yg kite boleh explore...

    ReplyDelete
  2. seronok betul akak kat PSN. teringin plak nak pergi :)

    ReplyDelete
  3. aiman suka main piano dia skali ngan ibu pun naik nk test heheh..
    jom kita kenal2..i folo

    ReplyDelete
  4. bawak budak2 masuk dlm ni mmg diorg suke la kan..

    ReplyDelete
  5. AnneRaine: memang seronok tau, sempat juga joint 'lets eksperiment', tak smpt nak n3 lg.. :-)

    ReplyDelete
  6. nsdahlia: kalau free boleh la pg.. mcm2 ada.. :-)

    ReplyDelete
  7. noor: piano kat PSN tu ayah Yusuf dan Maryam yg main.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Wanie: mak budak pun suka.. hehe..

    ReplyDelete
  9. ada rezeki t nak la g bawa anak....dolu2 time sekolah ada la g....hehhehe

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...