Air tangan ibu Yusuf dan Maryam
Ps: Ini bukan WW, cuma jemari ibu tak sempat nak menaip. Maaf ye.. gambar dulu. Cerita kemudian. Jumpa lagi..
Update:
Update:
Dah malam, baru sempat nak update. Terima kasih pada teman-teman yang sudi singgah dan komen walaupun hanya gambar tanpa cerita.
Ini lauk malam semalam.. cuma ibu dan ayah je yang makan. Ikan ni banyak duri tau, sesuai di goreng agak garing. Kelar-kelar banyak-banyak sikit.. Untuk anak-anak, ibu cuma tambah sotong goreng kunyit dan telur dadar. Makan nasi dengan kicap. Hihi.. Malam semalam ibu M sikit nak masak kuah.
Ikan tu mem kat opis bagi. Bos ibu tu rajin bagi anak buah dia makanan. Dah seminggu dalam peti sejuk, sebab tak tahu nak masak apa. Idea goreng belacan tu timbul lepas kempunan makan kangkung goreng belacan. Alaa.. yang tak sampai-sampai tu..
Ibu buat cara ringkas je.. Tumbuk bawang putih, cili padi dan belacan. Bawang besar ibu hiris.. Tumis bahan-bahan tu sampai garing.. Garam sikit.. Gula sikit.. Tuang atas ikan. Sempoi je tapi bolehla mengubat teringin kangkung tu. Hihi.. macam mengidam je bunyinye tapi tak lah..
Okeylah.. Janji ibu nak sambung cerita entryni dah tertunai. Tak yah panjang-panjang ye.. Jumpa lagi.
salam zefa..dah trbau2 belacan sampai kat umah k.atie lar :D
ReplyDeletewalupun simple tapi terbuka selera...
ReplyDeleteikan selangat ikan laut tau sungai..
Adeiiiiii... tergugat puasa hari ni melihat gambar dalam entri ni..hehe.
ReplyDeleteP/s: blog ucualong tu baru lagi, baru 2 minggu usianya.. :).
salam kak..xpenah dgr name ikan tu..nmpak menyelerakan..jengokla blog kite http://mummysweethome.blogspot.com/
ReplyDeleteCantik pinggan yang letak ikan tu :)
ReplyDeleteni makan dengan kicap ni best ni:)) yummy!
ReplyDeletedlm pantang selalu makan ikan nie.
ReplyDeleteesok nak buat kankung goreng belacan jugaklah.hehe
ReplyDeletetak dapat kangkung, ikan pun jadik la ye?! hehehe...
ReplyDeletesaya suka sgt ikan ni.. mmg sdap kalu di mkn panas2..
ReplyDelete