Follower

Wednesday, December 14, 2011

Jalan-Jalan Cuti Sekolah @ Muzium Negara


Assalamualaikum wbt..

Catatan perjalanan Isnin, 12 Disember 2011.. Cuti umum sempena keputeraan Sultan Selangor, jadi ayah cadang bawa anak jalan-jalan. Yang kelakarnya, dah masuk dalam kereta tapi ayah sendiri tak tahu nak ke mana. Akhirnya, jalan sahaja ikut stereng dan kami ke Muzium Negara.


Pose comel dari Maryam Nabihah di perkarangan Muzium Negara.. 


Sedang berlangsung Pameran Khazanah Kapal Karam. Pameran bermula sejak 15 Ogos yang lepas dan akan berakhir pada 1 januari 2012.



Jejak Upin dan Ipin yang menarik pengunjung ke Muzium Negara, nak masuk kena bayar ye kawan-kawan. Bagi pemegang Mykad dewasa RM 12.00 dan kanak-kanak RM



Dua beradik yang nampak sangat akrab dalam gambar. Hakikatnya, hanya ibu dan ayah yang memahami mereka..


Atas pentas ni.. Masani show tak mula lagi. Tumpang naik ambil gambar je..


Bergambar di hadapan Istana satu.. Kami naik sekejap sahaja, gambar di dalam gelap jadi ibu tak letak dalam blog. Binaan istanani mengingatkan ibu pada rumah Tok kepada ayah di Terengganu..


Suka-suka ambil gambar dengan parrot. Kena bayar RM10.00 tau!! Ular pun ada, tapi kami geli nak pegang termasuklah ayah. Hahaha..

Kami ada juga masuk ke Muzium Orang asli, tapi sekejap sahaja dan tak ada gambar. Gambar-gambar di dalam semuanya gelap-gelap.. :-(

Seperti biasa. n3 ibu Yusuf pendek-pendek sahaja. Jadi cukup dulu rasanyani. InsyaAllah ada kelapangan ibu buat n3 lain pula. Buat makluman teman-teman, broadband ibu dah sampai limit. Jadi pada yang ibu mula jarang jengah jangan kecil hati ya. InsyaAllah selepas 17 hb ibu akan lawat rakan-rakan semua.

Ps: Tak adalah sampai tak bw langsung, cuma agak terhad. almaklum, bw tunggang siput.. Hihi..


15 comments:

  1. Olorrr... comelnya burung tu bertenggek. Kesian Maryam tiada burung yang nak dipegang sebab Umminya dan sapu semua...:)

    ReplyDelete
  2. alahai cumelnyeee...kalau kite tk bole pndg kamere agknye tegk parrot duk tepi pipi gitu..rase die nk patuk je hehe

    ReplyDelete
  3. seronok anak2 di bawak berjalan tp detailutk harga kanak2 takde. ibu yusuf dan maryam tertinggal ek?

    ReplyDelete
  4. Bestkan bawak anak-anak jalan-jalan

    ReplyDelete
  5. Bestnya gi jalan2. Selalu lalu depan muzium tu tapi tak pernah singgah. Betullah kata orang, kalau jauh teringin nak pergi tp kat depan mata tak gi pulak kan...

    ReplyDelete
  6. wahh bergaya betul 2 beradik ni... nice picture..best jalan2 cuti sekolah kn?

    ReplyDelete
  7. pandainya maryam nabihah posing.

    ReplyDelete
  8. kali pertama n last p muzium ni masa darjah 1, umor 7 thn..skarg dah 31..mak aih...huhuhhuh..

    ReplyDelete
  9. rugi la x ambk gmb ngn ular...hehehe...kalu ayu, 2 yg ayu ambik taw.. ^_^

    ReplyDelete
  10. Gambar yg last tu best, boleh framekan. Nampak happy sangat...:)

    ReplyDelete
  11. kelakarnya dah pegang stereng tp tak tahu nak kemana.hehe..

    tp benda yg tak dirancang nie la selalunya best.nampak semua hepy jer pergi muzium..:)

    sy fobia dekat ular..jmp pun jarakkan kedudukan sejauh mungkin.lagi nak bergambar?mmg tak ahh..:)

    parrot comel!

    ReplyDelete
  12. Hehe..satu lawatan sambil belajar yg sangat bermanfaat..Best dapat bergamba ngan upin ipin tu..:))

    ReplyDelete
  13. salam Zefa..dah lama k.atie xg muzium..last g masa tahun 90 kot!:D

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...