Nuffnang

Follower

@@@@@@@@@@@@@@

SELAMAT DATANG KE JEMARI ASMARA


Selamat datang ke Jemari Asmara. Blog catatan jemari ibu tentang 'Keluarga Sihat' kami; ibu, ayah, Yusuf dan Maryam. Blog santai yang ada cerita jalan-jalan kami, makan-makan kami, cerita masak-masak ibu, hobi ibu.. Senang kata, cerita tentang kami sekeluarga..

Berinspirasikan sebuah keluarga yang sihat, ibu kini seorang Shaklee Indipendent Distributor (SID). Untuk info tentang Shaklee boleh rujuk pada sidebar kanan blog ya..

SID mesra anda:
Zefa NorAsmara bt Jubir (Ibu Yusuf & Maryam)
ID: 909824

Sunday, March 25, 2012

IDEA LANGSIR/ LACE WARNA PUTIH/ KRIM


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Ibu Yusuf nak buat pengakuan. Pengakuan yang dah ada orang tegur pun, prihatin juga pembaca Jemari Asmara ni ye.. Terima kasih atas keprihatinan anda.

Ya.. Sesungguhnya ibu mengaku bahawa hobi ibu Yusuf ni bermusim. Kalau angin berdeko, asyik cerita deko-deko je dia. Kalau angin pinggan mangkuk lama, asyik ceritalah pasal barang antik dia tu. Kalau angin masak dia datang, maaaaaaaaaaasak je kerjaya. Masa tu Jemari Asmara dah macam blog masak-masak dah. Hehe.. Tu sebab macam-macam ada dalam Jemari Asmara.

Sekarang angin apa? Angin kus kus kah? Hahaha..

Sekarang angin berdeko kut. Tu pasal ada entry lama-lama pasal deko-deko muncul semula. 

Harini ibu nak kongsikan beberapa idea untuk langsir warna putih atau lace. Bukanlah idea ibu, ibu copy dengan izin dari FB Kak Intan Kamariah. Kak Intan rajin google gambar-gambar menarik dan kongsikan di FB. Terima kasih Kak Intan..

Jom cuci mata!! 


 Cantik, menarik.. Buat ibu Yusuf tertarik..


 Ada kelainan.. Bertingkat-tingkat macam skirt pulak. Hehe..


 Jalur-jalur.. Ringkas tapi tetap cantik dan menarik..


 Yang ni lebih kepada krim.. Pun cantik pada mata ibu..


Patern macamni biasanya kat dapur kan? Habisla, sebulan je bertukar warna.. Hehe..

Bila tengok gambar-gambar tu teringin pula nak buat di rumah sendiri. Banyak kali berangan nak tukar langsir sebenarnya, tapi hakikat yang nyata langsir rumahni tak pernah bertukar sejak kami masuk tahun 2009. Huhu..

Cuma, sesuai ke nak buat sebiji macam gambar-gambar tu. Malam hari, buka lampu je nampaklah semua isi rumah. Kalau ternampak rumah bersepah tak apa lagi, kalau ternampak aurat orang dalam rumah? Naye je.. Kan?

Jangan risau, meh kita intai idea Kak Intan yang satu ni..

v

v

v

v

Taraaa.. Cantikkan? Yang ni bukan google tau, yang ni memang hasil tangan Kak Intan sendiri.

Baiklah, itu je yang ibu Yusuf nak kongsikan. Selain cuci-cuci mata, mana tahu menimbulkan idea nak buat langsir nanti.

Jumpa lagi. Salam sayang buat semua.. :D



13 comments:

  1. saya pun tengah cari idea nak mendeko rumah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah intai2 kut ada yg berkenan di hati.. :D

      Delete
  2. sy suka yg 1st tu..simple dan tak crowded

    ReplyDelete
  3. Dah lama berangan tapi belum jadi kenyataan.
    Gambar no 2 tu.. cantik kalau buat kat bilik maryam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak salmi, akak pandai jahit. Sekali tekan, siap dah langsir idaman. Sy ni kenala menagih ehsan mak atau adik tolong jahitkan. Huhu..

      Delete
  4. putih itu suci, putih itu bersih.....putih itu menawan.

    ReplyDelete
  5. semuanya cantik dan jadi idaman.. nak dapat mungkin bertahun2 lamanya bagi akak..

    ReplyDelete
  6. bagus jugak tu. boleh berkongsi idea nak mendeko rumah dgn langsir pulak.

    ReplyDelete
  7. sy suka yg 1st..tp nitulah warna putih nie jarang jadi pilihan sbb cpt kotor.lainlah rumah org kaya yg byk brg branded2 tu.langsir pun sebulan sekali tukar..:)

    ReplyDelete
  8. putih ni mmg cantik kak... tapi tulah... jarang kan. kalau malam buka lampu mmg nampaklah semuanya dlm umah tu. lainlah kalau umah kita banglo sebijik dan jauh dari pandangan lalu lalang org... hehe

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...