Nuffnang

Follower

@@@@@@@@@@@@@@

SELAMAT DATANG KE JEMARI ASMARA


Selamat datang ke Jemari Asmara. Blog catatan jemari ibu tentang 'Keluarga Sihat' kami; ibu, ayah, Yusuf dan Maryam. Blog santai yang ada cerita jalan-jalan kami, makan-makan kami, cerita masak-masak ibu, hobi ibu.. Senang kata, cerita tentang kami sekeluarga..

Berinspirasikan sebuah keluarga yang sihat, ibu kini seorang Shaklee Indipendent Distributor (SID). Untuk info tentang Shaklee boleh rujuk pada sidebar kanan blog ya..

SID mesra anda:
Zefa NorAsmara bt Jubir (Ibu Yusuf & Maryam)
ID: 909824

Tuesday, March 27, 2012

IDEA LANGSIR MERAH JAMBU POLOS


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Petang dah ye.. Masak apa kita petang ni? Ibu Yusuf ada unsur-unsur malas nak masak lah. Huhu..

Unsur-unsur nak demam pula makin menyelubungi fizikal. Petang-petangni, orang lain bising panas, ibu sebok kata sejuk.

Meh la teman ibu Yusuf cuci mata dengan langsir-langsir cantik. Masih dengan warna merah jambu, tapi kalini yang polos-polos sahaja.




Ibu membayangkan alangkah manisnya bilik Maryam Nabihah jika biliknya dihiasai dengan langsir sebegini rupa. Cantikkan? Cuma ibu rasa macam kurang sesuai untuk ruang tamu. Lebih sesuai untuk bilik, lagi-lagi bilik pengantin. Setuju tak?


Yang ni ringkas je, padanan kain bercorak tanpa warna dengan kain renda. Rumah kami tak ada tingkap kecik macamni kecuali atas loteng. Loteng tu tak pernah berlangsir pun. Huhu..


 

Yang ni seksi kan? Hik hik.. Ala-ala baju tidur yang seksi tu pula sekali pandang. Tapi bahagian kepala tu boleh ditiru, macam sangkut macamtu je.. Kan?


Yang ini ibu suka.. Betulkan ibu kalau salah, rasanya yang ni cucuk dengan dawai kan panjangkan. Bukan guna dawai penyangkut. Kan?
infobarrel.com

Yang ni pun sekali pandang, ada unsur-unsur seksi. Bukan seksi sebab dia jarang, tapi talinya tu.. Hahaha..

Okeylah.. Sudi-sudilah cuci mata. Maaflah yang bosan asyik tengok langsir je. Nanti-nantilah ibu fikir idea lain ye.. Asyik kering je semenjak dua ni.

Sekian dulu, sesi cuci-cuci mata bersama ibu Yusuf. Jumpa lagi..


22 comments:

  1. Pink warna fav sumaiyyah.... Ingat raya ni nak jahitkan langsir bilik sumaiyyah warna pink....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama QS pandai jahit ya.. Wah, sy kagum dgn ibu yg boleh menjahit.. :D

      Delete
  2. Yg 1st tu comel sgt.selain bilik, sesuai utk ruang tamu rumah ank dara juga.klu yg family macam kurang sesuai sbb terlalu girly..

    ReplyDelete
  3. ni boleh carik idea untuk langsir bilik ni..saya suka langsir yang bawah tu cam lain dari lain, memang seksi tali riben tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seksi tali riben boleh ditiru ni Huda.. Seksi baju jangannnn...

      Delete
  4. sejuk skjap tgk langsir pink tu.....otak yg sedang brserabut nie...hu.hu.hu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak NzA.. Sama2 kita cuci mata legakan otak yg berserabut..

      Delete
  5. cantik merah jambu ni kak..
    saya suka sangat dgn merah jambu.. aww!!

    ReplyDelete
  6. dah cuci mata dah... semua cantek2 langsir dia...

    p.s-br masak nasi tak tau nak masak apa lg nie...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudahnya masak apa Pn Zai mlm tadi.. Ibu Yusuf goreng ikan je.. Kesian anak2 makan dgn kicap.. huhu..

      Delete
  7. lawakn,kak..saya pun suka warna pink :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh buatkan langsir untuk bilik si cantik manis tu nanti mama QA.. :D

      Delete
  8. sweetnya langsir warna pink.....

    ReplyDelete
  9. sweet langsir kaler pink2 ni. kalau bilik anak2 dara mmg sesuai sgt kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah izan, akak ni berangan nak buat langsir pink utk bilik Maryam. Tp berangan je dulu.. peruntukan belum ada.. hehe..

      Delete
  10. haha..langsir pun ada yg seksi tau...hangat! kih3 =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Jgn tak tau muna. Langsir pun ada yg sesksi juga tau..

      Delete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. cantikla wane pink.. lembut jek- decorlinen.com

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...