Follower

Thursday, March 22, 2012

IDEA DEKORASI: MAKE OVER ALMARI HIASAN


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah, Khamis sudah. Harini ibu ada tugasan luar (lagi), pagi-pagi gigih buat entry. Kegigihan memang diperlukan dalam keadaan lappy ibu seperti ini sekarang. Huhu..

Ini entry lama yang ibu beri nafas baru. Gambar pun gambar lama. Zaman belum ada kamera lagi, cuma guna handset je.

Ibu nak berkongsi idea, bagaimana mengindahkan lagi almari hiasan yang biasa-biasa agar lebih nampak cantik. Buat yang dah pernah baca entry ni dulu, maaflah ye. Siaran ulangan.. Jangan maarah rrr..

Ini almari biasa-biasa ibu..

Ibu beli di Seksyen 23 Shah Alam. Nama kedai ibu dah lupa. Harganya pun dah lupa, dalam anggaran RM500 lebih rasanya. Baru-baruni masa intai ESDG (English Style Decoration Group) @ FB ada kawan beli almari macam ni. RM 300++ je. Murahkan.. Apa nak buat, nama pun kita ni duduk di Bandaraya.

 
Ini rupa paras dalam

Badan almarini solid wood, tapi paranya cuma kayu padat. Banyak-banyak almari hiasan yang ibu ada, ibu paling yakin dengan yang ini tentang kekukuhannya.

 
Projek make over..

Apa yang ibu make overkan? Hasil cadangan seorang sahabat, ibu tampal cermin di dalam almari. Ibu tempah cermin dikedai cermin dan tampal guna double sided.


Rupa paras setelah dimake over..

Almarini rendah, dan setiap tingkat juga rendah. Dengan penambahan cermin, almari ni nampak luas sikit. Dan nampaklah mahal sikit kan. Ngeee..

 
Setelah siap di make over..

Doilies tu kertas je sebenarnya.

 
Idea dekorasi, gambar lama juga.. Tahun lepas..

Semoga idea ibu yang tak seberapa ini dapat membantu. Jumpa lagi..


13 comments:

  1. Salam Zefa..kreatifnya..cantik almari pinggan mangkuk tu.Ha'ah klu rumah/ruangtamu kita kecik,letak cermin kat dinding pon blh menampakkn rumah/ruangtamu kita besar.

    ReplyDelete
  2. menarik. boleh cuba kalau dah pindah rumah dan nak letak segala barang hiasan dalam almari.

    ReplyDelete
  3. Tangan dan minda bergerak sama dapat penghasilan yg cantik...

    ReplyDelete
  4. WALLAAAAAAAAAAAAA!!

    Cantik sangat nih.....jeles I hehehe

    ReplyDelete
  5. cantiknya...!!! mmng kreatif...

    ReplyDelete
  6. baguhnya idea ni.. akak suka dengan idea ni nnt akak pun nk iru tiru gak ye... mekaseh ibu maryam... suka kerana sudi kongsi idea yang belum ada orang buat...

    ReplyDelete
  7. Tngan berseni, sentuh apa-apa pun nampak cantik :)

    ReplyDelete
  8. Kreatif & hasilnya mmg cantik.. Nampaknya kena buat juga ni..

    ReplyDelete
  9. rasanya dah jelajah entry nie.hiks..

    ReplyDelete
  10. cantiknya kak zefa.. mmg kreatif sungguhlah!

    ReplyDelete
  11. salam tuan umah, boleh tak nk dapatkan alamat kedai beli almari ni.. thanks

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...