Follower

Sunday, January 29, 2012

CARA LETAK FB LIKE BUTTON DI BLOG


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani..

 Pagi Ahad yang dingin.. Semalam asyik cerita tentang makanan je kan? Harini marilah kita bercerita tentang blog dan facebook..

Jujurnya, sejak ada Jemari Asmara, ibu mula dingin dengan FB. Tapi tak adalah tinggal terus, cuma dah jarang-jarang buka. Hinggalah ibu sedar, bahawa FB juga memainkan peranan dalam mempromosi dan meningkat traffik blog.

Mula-mula ibu sekadar ping entry di FB ibu (Zefa Ibu Maryam) atau di mana-mana group FB yang ibu sertai.

Dan hari ini ibu terbuka pula hati nak letak 'Like Button' di Jemari Asmara.. Dengan meletakkan button like dan share facebook (FB) di blog kita, dikatakan secara tidak langsung kita dapat menjana sedikti traffic dari facebook (FB). 

Ibu buat dengan merujuk:


Kawan-kawan yang belum ada Like Button dan berminat, boleh klik link tersebut. Terima kasih buat pemilik blog.. :D


Gambar teko? Apakah kaitannya? He he.. Ini gambar profil FB ibu..

Ps: Sebagai tanda sokongan kepada Jemari Asmara, silalah tekan Like Button tu ye.. Terima kasih.. :D


11 comments:

  1. dah lama letak,tp kt blog utama jer la.tp takde org tekan like tu pun.diri sendiri jer.haha..

    ReplyDelete
  2. memang betul..
    kakyong selalu lupa nak UP kan n3 pasal social sharing button ni..

    blogger otai memang menggalakkan blogger yg aktif supaya meletakkan bbrp social button ni di blog..

    kakyong ada simpan link tutorial untk letak button retweet (jika ada twitter), share FB & google+ di sini

    http://www.kakyong.com/2011/11/meletakkan-button-retweet-facebook-dan.html

    ReplyDelete
  3. cane nak buat kan blog tu... x reti... cetik IT...tulun...

    ReplyDelete
  4. Memang peminat pinggan mangkuk sejati Zefa ni.. sampai gambar profil pun gambar teko..hehehe

    ReplyDelete
  5. terima kasih tuan blog ni jugak letak backlink tutorial saya... dapat gak trafik skit.....

    gembira dapat membantu ^__^

    ReplyDelete
  6. Terima kasih atas info... dah buat button like fb, nak cari button tweet plak..

    ReplyDelete
  7. http://fantastic1310.blogspot.com/ follow k..

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...