Follower

Sunday, January 29, 2012

TRAGEDI ANGGERIK MALL..


Ahad yang kian 'panas'

Entry pendek.. ringkas namun penuh nada irama yang tidak menggembirakan. Harini bermula dengan baik, kami berempat bergembira tanpa ada siapa-siapa yang cari pasal. Mood Maryam pun baik-baik saja..

Kami makan pagi di Restoran Hatinie Seksyen 11.. Makan macam-macam.. RM31.00 untuk sarapan saja.. Tapi tak kisah, janji semua happy.. Memang kami happy pagi tadi..

Lepas makan kami ke Anggerik Mall, ada garage sale di sana. Memang dari semalam ibu plan nak ke sana. Cuci mata sambil jumpa kawan-kawan FB sehobi.

Tapi, ibu buat silap yang hampir meluluhkan hati sendiri. Ralit bersembang, ralit membelek.. Begitu yakin anak-anak selamat bersama ayah.

Tiba-tiba ayah tegur, "Mana adik?". Allahu Akbar. Dengan soalan itu baru ibu tahu Maryam tak bersama ayah. Hati ibu mula tak keruan..

Kami terus pusing satu Anggerik Mall.. Ibu cuba betenang, tapi hanya Allah yang tahu gelodak hati ibu..

Tiba-tiba.. Dia muncul dengan ceria tanpa rasa bersalah

Ibu tanya; "Adik ke mana?" Jawabnya: "Adik pergi ke kereta. Nak ambik biskut..".

Aduhai anak.. Sudahnya kami balik begitu sahaja.. Mood ibu hilang di bawa angin lalu..

Sukur alhamdulillah, tiada yang tidak diingini berlaku. Semoga ianya tak akan berulang lagi..

Sekian..


Mee Bandung
Gambar tiada kaitan dengan entry.. saje je letak. haha..

Marilah teman ibu joint GA ni. Hadiahnya sangat-sangat menarik..


14 comments:

  1. Kak, nasib baik takde apa2 yang berlaku kan..kalau saya jadik cam gitu pun terus hilang mood..

    ReplyDelete
  2. Ya Allah..maryam2..nasib baik takde apa2 yg berlaku..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  3. huhu..mau rasa cam nak tercabut jantung kn..adik..adik..

    ReplyDelete
  4. berderau darah kan.. saya pun pernah hilang di pasar malam waktu umur sekitar maryam. menangis2.. alhamdulillah jumpa juga dengan pakcik semula.. :)

    ReplyDelete
  5. Mahu luruh jantungkan Zefa.. Masa tulah fikir yang bukan2.. maklumlah anak2 tu la nyawa kita..
    Syukur Maryam selamat..

    ReplyDelete
  6. tq sudi singgah ye dan follow kembali...

    Pasal anak hilang ni mmg takut dan ngeriii...anak kak ain no 2 masa kecik2 pernah jugak hilang dari rumah keluar sendiri main kat taman sorang2 waktu senja dan jauh pulak tuu...masa tu rumah ada ramai tetamu dtg mmg tak perasan bila dia keluar, masa tu umurnya 2 thn...

    Naib baik ada hamba allah ni tunggu dia main sebab dia tengok x ada org temankan...

    ReplyDelete
  7. alahai, hati2 la akak.. wooo.. risaunyer baca.. alhamdulillah xdapapa..=)

    jom hayati sebentar.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

    ReplyDelete
  8. Nanti nak join juga lah...

    Tag dari saya

    http://affaf-contest.blogspot.com/2012/01/jom-join-1st-giveaway-from-popscarf.html

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah... maryam selamat. mmg kalau jdk apa2 mood cpt hilang ke laut.

    ReplyDelete
  10. ya Allah kak... nasib baiklah tak jadi apa2 kan. kalau izan kat tempat akak pun mmg terus hilang mood...

    ReplyDelete
  11. MasyaAllah, bagai nk gugur tangkai jantung akak bila baca n3 nie..tringat kisah thn lepas. Kejadian yg hmpir sama. Anak buah trlepas dr pndangan semasa kt karnival..siap buat pengumuman...alih2 dia dtg trsenggeh2...alahai kecut perut kami.....Syukur maryam xapa2.....lain kali hati2 ye zefa..akak takut sgt2..mcm fobia.....

    ReplyDelete
  12. Jadikan pengajaran... zaman sekarang ni bahaya, terutama kes kanak-kanak hilang... nau'zubillah

    p/s: pernah alami situasi yg hampir sama dengan Zefa...

    ReplyDelete
  13. Aรกh..rasa cam nak tercabut jantung..huhu

    ReplyDelete
  14. saya pon pernah alami zahra hilang, memang takleh nak describe perasaan masa tu..sib baik tak jadi apa2..

    jemput join http://www.ceritaindahkami.com/2012/01/double-giveaway-by-ceritaindahkamicom.html

    ReplyDelete

Komen anda amatlah dihargai.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...